Laihduttaja jumittaa lähtöruudussa

Ehkä pitäisi ajatella etukäteen, mitä seuraavaksi syö. Eilen, kun nälkä aamulla herätti minut, nappasin takin naulakosta, käsilaukun pöydän päältä, kipitin pihalle, mutta menopeli huokaisi väsyneenä njet. Väänsin avaimesta miettien, että jos autonretale ei suostu käynnistymään, pitää lähteä reppuselässä liikkeelle, hakea kävellen eväänsä lähikaupasta. Liikkua ruokansa eteen! On hetkiä, jolloin ihminen aktivoituu, ojentaa kättänsä kohti Kaikkivoipaista. 

Kaupassa huomasin olevani tietämätön, mitä ostoskoriin tulisi kerätä. Olen ohjelmoitu ostamaan aina samoja tuotteita. Teen ostokset miettimättä ja nopeasti, fiilispohjalta. Ajatus tuotteiden tuoteselostuksiin tutustumisesta tuntui hankalalta. Seistä nyt kylmäkaapin huurussa silmät siristellen pikkuriikkisiä tekstejä. Tunnustan, ettei Tiipi Jokisella ole aavistustakaan, mikä olisi terveellistä ja sopivaa laihduttajan ruokavalioon. Olin matkalla kohti hoikkaa uomaa, unelmissani. Oivalsin, että minulla tulisi, pitäisi, olisi oltava - suunnitelma. 

Kotona kaivoin harmaasta muovipussista kalkkunaviipaleet, ruisleivän, omenat ja salaatin. Syötyäni evääni elämä tempaisi mukaansa, enkä sijoittanut ajatustakaan tulevaisuuden hahmotteluun. 

Tänään olen lähtöruudussa. Laihdutan, laihdutan, laihdutan, laihdutan, laihdutan. Koko yön laihdutin! Epäilen, ettei sanoja hokeamalla synny tulosta. Pelkäänpä, että epämääräinen pupeltaminen epäsäännöllisin aikoihin saa minut lipsumaan päätöksestäni. 

Viime yönä ennen nuorison pyjamapartyja tyttäreni teki ystävättärensä kanssa banaanimuffinseja suklaakuorrutuksella. Pikaisen pohdinnan päätteeksi sijoitin leivokset ruokaympyrässä hedelmiin, sillä suurin osahan tekeleestä oli kuitenkin banaania.

Täten lupaan teille rakkaat kanssamatkaajat, että tänään selvitän: 1) miten tulisi liikkua ja 2) mitä kannattaisi syödä.


Kommentit

  1. Sepä onkin vaikeaa... Varautua etukäteen mitä söisin tänään ja vieläpä huomenna. Olen nyt seitsemän viikkoa treenannut personal trainerin kanssa kahdesti viikossa ja kerran omin päin. Paino ei ole juurikaan tippunut, koska liikkumalla ei laihdu. Syömällä vähemmän ja terveellisesti laihtuu. En muista ottaa eväitä, en muista välipalaa, en jaksa tehdä salaattia...
    Yksi tärkeä asia laihduttaessa on yllättävää kyllä syödä riittävästi ja tarpeeksi usein! Ohjeiden mukaan mun pitäisi syödä kuusi (6) kertaa päivässä. Syön ehkä kolme ja sitten nälissäni huomaamatta napostelepähkinän tai toisen

    VastaaPoista
  2. Wau, Kati! Seitsemän viikkoa yhteistyössä personal trainerin kanssa! Ruokapuolessa meillä taitaa olla yhteisiä haasteita! Eiköhän pidetä seuraa toisillemme ja tsempataan eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa! t. Tiipi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unien tulkinta

Hän kirjoittaa minulle kaukaisesta maasta

Kuinka rouva Jokinen voisi päästä tunnelmaan, kun kuolema on kolmantena pyöränä?