Keskiaukeaman tyttö löytyi kaapista

Tyttösenä löysin kotimme kätköistä pornolehden. Miten lapsen käsi mahtuu muutaman sentin korkuiseen tilaan ja miksi minä ylipäätään katonrajassa liuttelin käsiäni vaatekaapin päällä. Löysin kuitenkin nipun naisia.

Bo Derek istui vedessä ihan märkänä


Rouva Jokinen kurkki vaivihkaa, tirkisteli. Aivan kuin salaa, hän ihmetteli itseänsä. Kuin kaleidoskooppista katsoi siluettinsa heijastumista valkoisista kaakeleista, valon luomaa varjoa, pyöreää lantion kaarta, sormia, taivutti kyynärpäätä, tiiraili pyöristyneitä pakaroita, pohkeita, rintojensa muistoa, uneliaana roikkuvaa vatsaa.

Ajattelin keskiaukeaman kaunottaria ja näkemäni herättämiä tuntemuksia. Vuonna 1979 ilmestyneestä 10 Nainen kuinunelma –elokuvan mainoksesta tuttu hahmo oli hymyillyt minulle maaliskuun Playboyn kannessa suu tiukkana viivana. Kuvassa Bo Derekin hiukset oli auki ja ilman lettejä. Kympin nainen istui harvinaisen hankalan näköisessä asennossa, ilmeisen iloisena kuitenkin intiaanihapsuilla somistetuissa bikineissä rantahiekan lämmöstä nauttien. Niin minä ajattelin ja matkin kolmetoistavuotiaan innolla peilin edessä kuukauden leikkikaverin eteeristä katsetta, testaten hiustyylejä lehdestä löytämieni kaunottarien inspiroimana.

Tiirailua suihkuhuoneessa 


Miksi, oi, miksi laihduttaminen tarraa tiukasti suloisista kummuista? Täytteet on varastettu, muoto viety, sisus tyhjennetty. Löysää nahkaa nännin ympärillä, mutta navan seutu yhtä pullea kuin eilen. Pitäisikö lättänät kääriä rullalle, ahtaa kääryleinä liian pieniin rintsikoihin, että niihin saisi näköä tai kokoa? Hetken rouva Jokinen haaveili silikoneista ja Lady’s lace -pitsiunelmista, mutta vain hetken.

Minun muotoni, minähän se siinä hiukset shamppoossa, pottuvarpaan lakka lohjenneena, lämpöisessä suihkussa. Pesuhuone höyryssä, vaahto vartaloa myöten valuen ja vedellä lotratessani heräsi ilo hetkestä ja itsestäni. Tällainen olen, pehmeä kanelipulla.

Ajatus olemassaolosta, mahdollisuudesta elää tätä elämää, sai punakan naamani virnistämään. Mitä siitä, etten ole sellainen tai tällainen, enkä koskaan muutu tuollaiseksi. Minä olen minä!


Kommentit

  1. Löysin sinun blogin facebookista kun kaveri oli tykännyt sun tuoreimmasta kirjoituksesta. Luin sitten siltä istumalta kaikki sun postaukset. Hurjan hyviä. Ihanan rehellisiä. Ja hersyvän hauskoja kaikessa siinä. Sydän lepäsi joka tekstissä. Ja melkein parikymmentä vuotta nuorempana oman elämänsä rakentelijana myös hirmuisen vapauttavaa nähdä, että noinkin voi elää ja ajatella. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ihana viesti! En ollut huomannut sitä vasta kuin just nyt. Kiitos, kun kirjoitit! Jos täällä vois peukuttaa, tykkäisin! Upeaa, että olet mukana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unien tulkinta

Hän kirjoittaa minulle kaukaisesta maasta

Kuinka rouva Jokinen voisi päästä tunnelmaan, kun kuolema on kolmantena pyöränä?