Translate

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hyväksytkö hylkäämisen?

Hän kääntyi lähteäkseen ja tiesin, ettei hän saapuisi seuraavana päivänä, vaikka antoi niin ymmärtää. Juhannuksena tajusin, miltä hylätyksi tuleminen tuntuu. Hahmotin, mistä se alkaa. Se on pieni katse tai ele. Ei sellaista oikeasti näe, mutta sen tietää.

Lapsille hoetaan, että höpö höpö, älä nyt höpötä, mutta oikeasti mukulat ovat valppaita. Vaiennettuamme havaintomme vuosikaudet aistimme ovat niin sekaisin, että pidämme psykopaattia rakastettavana. Kerromme huolemme juoruilijalle ja yritämme tsempata saavuttaaksemme nirsoilijan hyväksynnän.

Oho, ei olisi ikinä uskonut, että te eroatte!


Rouva Jokinen muistelee avioeron kuohuja. Ihmisten ilmeitä, typeriä kysymyksiä, isovanhempien surua, juoruämmien suunpieksentää. Kuka on syyllinen?

Kuka on syyllinen? Miksette kysy sitä silloin, kun kaikki on kunnossa ja kulissit näyttävät todelta. Tulisitte kurkkimaan kyhäelmän taakse niin näkisitte totuuden.

Rouva Jokinen hymähtää, eivät sokeat mitään näe. Ja näkevät ihmiset hahmottavat touuden silloinkin, kun se on kadoksissa.

Mun mummoni muni 

mun mammani mun mammani muni mun


Yöttömän yön viileydessä aatokseni keinuvat aikojen alkuun. Ei sinne, missä kolmikymppisenä elin ja lähdin, vaan kauemmas, tuonne, tulkaa kanssani. Tuolla on talo, jossa kasvoin ja opin elämänalkeet ja toimintatavat. Mustan huopakaton alla, kahitiilestä koottujen seinien sisällä minä tavailin suuria sanoja, imin itseeni ihanteita ja näin, miten ihminen elää.

Ei se haissut, ei maistunut, koettuaan muodonmuutoksen se kyllä tuntui, mutta silloin, ihan aluksi se ei pitänyt ääntä. Siellä se muhi, katseilta kätkettynä, hiljaisuudessa.

Ajatushautomo, josta sanovat elämän lähtevän. Että siellä jossain aivoituksen alussa, toteuttamattomien toimien, peiteltyjen unelmien siemenissä, oli tulevaisuuteni.

Toiminta tulee valovuosien kuluttua. Kuin nettilähetyken pikselisekamelska. Kuva ääntä seuraten ja epäsynkassa. Kaikki on jo tapahtunut. Siksi siihen on turtunut. Hylkäämiseen.

Tahtoisin, oi tahtoisin niin tietää, kuinka kirjoitetaan piste perinteelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti