Tämä kätevä kikka ei ole kaupunkilegendaa.


Ystävä kertoi suomalaistutkimuksesta, jossa naisten keskivartalolihavuuteen oli saatu huomattavaa muutosta helpolla kikalla. Rouva Jokista kiehtoi konkreettinen tehtävä, joka oli pienentänyt osallistuneiden vyötäröä kahdeksan senttiä kuuden viikon aikana. Fysioterapeuttina toimiva tuttuni tunsi hätkähdyttävän muodonmuutoksen kokeneita henkilökohtaisesti. Hulavanteen päivittäinen käyttö pienentää uomaa ja tämä ei ole kaupunkilegenda.

Sinä pystyt siihen. Oletko valmis muodonmuutokseen?

Hurja ja vaaralliseltakin kuulostava seikkailu tapahtuu kotioloissa, suljettujen ovien takana, vain lähimpien läsnäollessa. Huikeaa akrobatiaa ja herkkää lihastyöskentelyä, hillitöntä keskittymistä ja ajankäytöllistä suunnitelmallisuutta vaativa temppu etenee tarkoin askelmerkein.

Viime kertaisen postaukseni jälkeen lukija kirjoitti rouva Jokiselle, että hän on mukana. Minun maailmassani se tarkoittaa, että juna lähtee liikkelle yskähdellen ja höyryä puhaltaen. Laivan kannella järjestetään tanssiaiset ja saunassa höyryävät ihmiset tiivistävät, jotta kaikki mahtuvat lauteille.

Yhden ihmisen vuoksi huone valaistaan, kuoro kajauttaa motetin, palokunta saapuu paikalle, hengenpelastaja sukeltaa altaaseen ja yhden päällystakin vuoksi vaksi odottaa. Ja tämän rouva Jokinen kuuli lapsena: käden heilautus saa enkelit juhlatuulelle.

Yksi ihminen on mukana ja nyt ainakin minä ja hän ja ehkä eräs kolmaskin kaveri, niinpä niin, me olemme aloittamassa ihmiskoetta ja toivon, että sinäkin.

Olethan mukana, olethan?


Tarvitset lattiatilaa sekä normaalia painavamman muovisen, pehmeällä materiaalilla päällystetyn, muhkuraiseksi muotoillun hola hoop -vanteen. Rouva Jokinen sai oman, noin kilon painavan vanteensa tuliaisena Virosta, jossa tuote oli ollut hiukan edullisempi kuin suomalaisessa urheiluliikkeessä. 

Tärkeää on varustautua haasteeseen huumorilla sekä jäänkylmällä sietokyvyllä. Irrotettuasi otteen vanne putoaa käsistäsi lattialle lähes saman tien. Homma eteni rouva Jokisella näin: hulavanne pyöriään ja pläts. Kyykkyyn, hulavanne ylös, pyöräytys ja pläts. Kyykkyyn ja hulavanteen nosto takaisin vyötärölle.

Jos olet osannut homman kakarana, huomaat hermostuvasi. Ajatustasolla tiedät, mitä tehdä, mutta olo on kuin rouva Jokisella, joka lastensa kanssa innostui leikkimään piilosta ja könytessään sopivan piilopaikan alle, hän huomasi olevansa niin iso, että pöytä takertui hänen takamukseensa raahautuen piiloutujan mukana rouvan kontatessa muka sen alle.

 Älä masennu, jatka harjoittelua.


Vinkki, mikäli joku - esimerkiksi lapsikatras - pyrähtäisi paikalle puluparven lailla, älä ole huomaavinasi heidän hihitystä.

Varoitus: Ei kannata kuunnella kommentointia.


Pysähtymällä hulvattomien repliikien kohdalla vaarannat treenaamisen jatkon. Saatat olla huvittuneen yleisön kanssa samaa mieltä.

Keskivartalolihavana rouva Jokinen kirjoittaa luottamuksellisesti, että myös vyötärön löytäminen saattaa olla haasteellista, mutta siellä jossakin, kainaloiden alapuolella ja kannikoiden yläpuolella aivan siinä navan tuntumassa se aikoinaan oli.

Saattaahan se olla, että napa katselee tähtitaivasta tai on muuten oudosti paisunut, mutta älä jää tuijottamaan sitä tai miettimään oman kehosi ongelmakohtia. Voivottelulle ei ole nyt aikaa ja itsesääli ei pue sinua. Nyt toimitaan! Siispä, valitse mukaansatempaava kappale vaikka youtubesta ja pistä biisi soimaan.

Rouva Jokinen on valinnut treeniaikaan sopivat rytmipläjäykset ja äheltänyt Aretha Franklin Think- biisin (3:13 minuuttia) soidessa. Ajan tarkkailu helpottuu ja sivusilmällä voi viihdyttää itseään seuraamalla vaikka Nancy Sinatran vanhaa videotallennetta biisistä These Boots Are Made for Walkin' (2:29 minuuttia).

Vinkkinä runsaille ryntäille ja liian pienille pikkareille.


Suosittelen urheiluliivejä, muuten melonit häiritsevät kieputusta ja keskittymistä. Jättipikkarit jalkaan, pienemmät menevät rullalle, valuvat vatsan alle ja häiritsevät keskittymistä mahan liikkuessa. Hommaa helpottavat liukumaton alusta, tiukat trikoot sekä urheilujalkineet.

Ystäväni kertoi minulle, mitä tutkimukseen osallistuneet naiset olivat tehneet. Seuraavalla kerralla Rouva Jokinen paljastaa kahdeksan sentin salaisuuden myös sinulle.



Kommentit

  1. Hyvää joulun odotusta. Joko ovat jouluherkut valmisteilla?

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta. Vieläkö on intoa kirjoitella tämän vuoden puolella?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hän kirjoittaa minulle kaukaisesta maasta

Unien tulkinta

Kuinka rouva Jokinen voisi päästä tunnelmaan, kun kuolema on kolmantena pyöränä?