Tiedätkö huulipunan viestin?

Tunnelma on nostatettu vihjailevilla instagramissa julkaistuilla kuvilla. Rouva Jokisen mielenkiinto on herännyt ja hän on päättänyt olla kera, kanssa, joukossa, mukana, läsnä, messissä, just hetkessä ja tietenkin huulet punattuina.

Elämä on yhtä bonusta!


Rautatieasemalta Rouva Jokinen ohittaa harppoen japanilaisen turistiryhmän, joka tallentaa postitalon kulmalla Mannerheimintien vilskettä. Hän ei hidasta romanikerjäläisen kohdalla, kipittää liukuportaat omin jaloin, vilkaisee naistenosaston hengareissa riippuvia kesämekkoja, helpottuneena, että kesähepenet on jo hankittu.

Heinäkuun kesäale näkyy myös kosmetiikkaosaston käytävällä. Hymyilevät työntekijät ovat lastanneet suuret muoviset muuttolaatikoita muistuttavat laarinsa täyteen erityistä huomiota ansaitsevia tuotteita. Rouva Jokinen havahtuu tarvitsevansa hammastahnaa, hiuslakkaa, pumpulia, pullollisen tuoksuvaa rasvaa.

Ja suivaantuneena nimeltämainitsemattoman, mutta lapsuudesta rakkaan tavaratalon kosmetiikkaosaston, toivottavasti hetkellisesti tylyyn palveluun, rouva Jokinen on tehnyt mielestään huiman päätökseen kerätä bonusta meikeistä, mitkä nyt kuitenkin on hankittava.

Laastareita, sanoinko jo hammastahnaa, puuteria, meikkivoidetta ja hyvänen aika, miten halpaa kaikki täällä onkaan!

L'Oréalin hyllyjen kohdalla pysäytän koneet. Ilman ruskeasankaisia lukulasejani tihrustan kynsilakkapullojen värisävyjä arvaillen, mikä niistä sopisi uuden mekkoni kanssa. Tiedän olevani sen arvoinen.

Hei, voinko auttaa?


Pelästyn bambilta näyttävää suurisilmäistä myyjätärtä. Hänen hoikka vartensa on ryhdikäs, yleisilmeeltään neiti on raikas ja moitteeton. Silmät näyttävät surullisilta, mutta nuo ripset ja huolellisesti tehty rajaus! Rouva Jokinen pohtii, voiko niin hienot ripset olla aidot ja päättää, etteivät ne ole.

Hämmentyneenä selitän, kuinka kesä on rakkauden aikaa ja miten haluaisinkaan kaiken olevan täydellistä. Neito tietää, miten se toteutetaan.

Tuote-esittelijä ohjaa minut baarijakkaraa muistuttavalle huteralle penkille ja rouva Jokinen toivoo kaikkein eniten, että takamus mahtuisi kapealle istuimelle. Sitten hartaasti, että klaffijalat eivät taittuisi allani. Tiedättehän sen naurettavan videon, jossa paksu täti kiipeää hevosen selkään ja eläinparka lysähtää voimattomana maahan?

L'Oréalin tuote-esittelijä puhuu ystävällisellä äänellä, häkellyttävän suloisesti, suorastaan sielukkaasti ajatellessaan huulillani olevaa, käsilaukun pohjalta hätäpäissäni sutaistua sävyä.
- Tämä teidän huulipuna, neiti teitittelee ja naurahtaa: - Sävy on sisäänpäin kääntynyt. Siis, jos niin voi sanoa.

- Sisäänpäinkääntynyt!
Haluan neidin ymmärtävän, kuinka puna on oikeastaan hankittu eräänä lokakuun iltana ja että on minulla ollut pinkkivaihe elämässäni ja että nyt etsin sellaista hehkua kesäjuhliin.

Tyttönen katselee minua mietteliäänä, aivan kuin kuvitellen, miten kauan, kauan sitten olen ensimmäisen huulipunani hankkinut. Hyvin lempeästi hän kehottaa rouva Jokista hankkiutumaan vanhasta kosmetiikasta eroon.
- Meikit vanhenevat vuodessa.

Mutta rouva Jokinen ei vanhene, sillä hän löytää ammattilaisen opastamana kaikenlaista kivaa ja nyt ihan pikkurahalla.

Tyytyväisenä kannan ostoskassiani ajatellen itseäni, ikätovereitani Andie Mcdowellia, Julia Robertsia, Julianne Moorea sekä kaupan hyllyyn kiinitettyä mainosta, L'Oréalin uutta, meikkaukseen liittyvää appia, jota päätän kokeilla heti kotiin saavuttuani.

Mikä sen ilmaisen ohjelman nimi nyt olikaan?

Googlettamalla kynsilakkapullojeni kultaisiin korkkeihin kohopainatuksella merkityn nimen selviää, että kyseessä on maapallomme suurin kosmetiikka- ja kauneusalan yritys. Wikipedian mukaan viisi vuotta sitten jätin liikevaihto oli 19,5 miljardia euroa, sen työllistäessä lähes 7 000 ihmistä. (1)

Eikä tässä vielä kaikki!


Kotisohvalla päivittelen jättiyhtiön toimintatapoja, löydän artikkelin rotusyrjinnästä, kotimaassani tapahtuneen ylilyönnin ja siitä seuranneen Julkisen sanan neuvoston langettavasta päätöksen sekä yli hilseen menevän tekstin, jopa miljardi euroa maksavasta projektista, jossa “L'Oréal haluaa automatisoida ihmisen ihon tuotannon”. (2)

Schoking pink –sävy huulillani päädyn pohdinnoissani lopputulokseen, että kyllä tuon kosmettiikaosaston herttaisen tytön ripset sittenkin olivat ihan aidot.





Lähde:
(1) https://fi.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99Or%C3%A9al

(2)http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/koska+olet+sen+arvoinen+lrsquooreal+aikoo+3dtulostaa+ihmisen+ihoa/a1063607

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hän kirjoittaa minulle kaukaisesta maasta

Unien tulkinta

Kuinka rouva Jokinen voisi päästä tunnelmaan, kun kuolema on kolmantena pyöränä?