Testaa kuka Muumilaakson liikkuja olet?

Miten löytää oma liikuntamuoto? Rouva Jokinen kehittelee mielessään kikkoja kuten esimerkiksi testin, jossa sopivan tyylin löytäisi muumilaakson henkilöhahmoihin perustuen.

Kuka muumimaailman hahmoista sinä olet? 


Muumimamma
Jos olisit muumimamma, sinulle tyypillinen liikunta olisi ehdottomasti arkiliikunta. Kotitöissä tössöttäisit tarpeellisen määrän päivän askeleista samalla kun motivaatiosi kasvaisi saadessasi olla muiden yhteydessä.

Muumipappa
Muumipappa pitää myrskystä ja niin myös sinä. Etsit vastusta tuntemattomasta ja tykkäät testata fyysisiä rajojasi. Rajumyrsky on sun juttu.

Pikku Myy
Oletko Pikku Myy? Löydät iloa extremlajeista ja haluat erottua porukoista. Sinua ei korkeat paikat huimaa ja olet valmis testaamaan uusia juttuja. Et arkaile elää.

Hemuli
Oi, oletko luontoa tutkiva Hemuli? Hän löytää liikunnan riemun sieltä, missä on kaunista, harmonista ja kiireetöntä. Ehkä pysähtyminen merkitsee sinullekin liikettä ja eteenpäin voi mennä myös liikahtamatta.


Jaa-has, kehenkäs rouva Jokinen sitten itsensä samaistaa?


Tätä kirjoittaessani elokuinen ukkkosrintama vyöryy kuusiaidan yli. Tuuli huojuttaa omeanpuita, sade rummuttelee ikkunaruutua ja ajatukseni hakeutuvat salamoinnista aktivoituviin hattivatteihin, Tove Janssonin luomiin hahmoihin: Primadonnaan ja Voimamieheen.

Tjaa, ehkä olen helposti hermostuva Viljonka, joka liikahtaa pienessä paniikissa. Motivoituu uhkakuvien edessä. Pelastaa itseään itseltään. Tai saatan minä olla tuo vihreästä huopahatusta tuttu hahmo, joka viihtyy omissa ajatuksissaan, vaeltaen yksikseen yli kukkuloiden vuodenaikoja myötäillen. Hmm, rouva Jokinen pohtii kuinka hankalaksi tämäkin leikkimielinen liikuntatieteellinen tutkimus muodostui. Miten nopeasti sitä voi kieputella korkkiruuviksi itselleen laatiman kyselyn vastaukset ja saada vääristyneen tuloksen asenteellisesti laadittuihin oletuksiin täydentäessään vastauksiaan ennalta arvattavin ajatuksin. 

Hauskuus on yhtä kaukana kuin todenmukaisuus ihmisen yrittäessä löytää totuutta itse itsestään. En tavoita varjoani, en kykene koskettamaan kyynerpäälläni kasvojani ja kohdatessamme sinä näet rouva Jokisen lapaluiden liikkeen, pisamaisen selän, kihartuvat niskavillat. Minulla menee silmät kieroon ihmetellessäni nenääni.

Etês-vous prêts?


Päädyn esi-isään. Vapauduin uimahuoneen kaapista ja roikun nyt kristallikruunussa. Kun palaat kuntosalilta, hikiseltä maratonilta, uimahallin kolmos radalta, napatanssin alkeiskurssilta, sauvakävelyltä, höyryttyäsi avannossa, hallitessasi huukit ja krimpit, lyötyäsi kunnarin, hypittyäsi esteiden yli ja alitettuasi ennätysajan, löydät minut turvallisesta nurkasta, painautuneena lämmintä kivimuuria vasten, kaakeliuunin takaa, sieltä, missä lähtiessäsi olin.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hän kirjoittaa minulle kaukaisesta maasta

Unien tulkinta

Kuinka rouva Jokinen voisi päästä tunnelmaan, kun kuolema on kolmantena pyöränä?